IT Smart Systems a dezvoltat portalul Web My UPC

IT Smart Systems (ISS), in colaborare cu UPC Romania, a dezvoltat my.upc.ro, un portal Web complex care facilitează interacțiunea clienților UPC cu serviciile companiei. Noul portal oferă funcții avansate pe zona de facturare, plăți online și pentru procesele comerciale care se derulează între UPC și clienții săi. De asemenea, soluția dezvoltată de ISS a fost integrată cu sisteme core-business, dar și cu sisteme externe UPC.

Despre UPC

UPC este una dintre cele mai mari companii de comunicații prin cablu din România.  Compania oferă servicii de televiziune (digitală, prin satelit şi analogică), Internet în bandă largă şi telefonie în aproximativ 200 de oraşe. Serviciile digitale oferite de UPC România îi conectează pe cei peste un milion de clienţi la universul digital şi le oferă experienţe uimitoare. Premierele UPC pe piaţa din România includ lansarea televiziunii digitale, a tehnologiilor HD, DVR, 3D, dar şi a internetului de mare viteza Fiber Power 200 Mbps. UPC Romania a ales recent IT Smart Systems (ISS) pentru dezvoltarea portalului Web My UPC, portal prin care compania doreste sa ofere suport online clientilor si o serie de beneficii, printre care plata online a facturilor si vizualizarea istoricului de client.

Situația inițială

Vechiul sistem utilizat de UPC oferea posibilități restrânse în ceea ce privește interacțiunea cu clienții. “Factura se transmitea către clienți în formatul tradițional tipărit și, cu anumite restricții, exista posibilitatea de a solicita pe site-ul UPC ca factura să fie trimisă pe e-mail, utilizând codul de client și Codul Numeric Personal – CNP. “

Existau mai multe limitări ale vechiului sistem, acestea fiind determinate de o serie de factori. Sistemul vechi nu permitea decât transmiterea facturii pe e-mail, fără a exista alte funcționalități de consultare a unui istoric al facturilor sau de vizualizare a soldului de plată.  De asemenea, nu existau funcționalități de plată a facturilor prin intermediul site-ului UPC.

Soluția – my.upc.ro

UPC a analizat solicitarile clientilor si a cautat o solutie care sa adreseze nevoile acestora intr-un mod cat mai simplu si mai transparent. Portalul Web My UPC a fost dezvoltat pe baza platformei Oracle Weblogic. “Proiectul a presupus un efort mare de dezvoltare a unei soluții adaptate la nevoile UPC. Proiectul a inclus  servicii IT și de consultanță pe zonele de analiză, de proiectare și implementare a unei arhitecturi apte să răspundă nevoilor de scalabilitate, securitate și disponibilitate ale sistemului cerute de UPC, precum și în ceea ce privește testarea soluției software dezvoltate.” a precizat Cristian Barbu, Senior Partner – ISS.

Oracle WebLogic este cea mai extinsă platformă Java din domeniu pentru dezvoltarea, implementarea și integrarea aplicațiilor Web. Platforma oferă o infratructură software avansată pentru dezvoltarea portalurilor Web cu cerințe inalte de performantă, scalabilitate si disponibilitate. „Pornind de la fundația tehnologică oferită de Oracle – bază de date relaționale, server de aplicație, server portal, respectiv server de administrare al conținutului web – am construit o soluție configurată și adaptată nevoilor UPC.” a completat Cristian Barbu.

O altă componentă importantă a portalului a fost realizată de ISS în zona de integrare și interoperabilitate: “Am integrat My UPC, o solutie de tip front-end, cu toate soluțiile operaționale, așa numitele soluții de back-end, dar, totodată, și cu sisteme externe UPC (cum ar fi sistemul de procesare al plăților online).” a completat Cristian Barbu.

Beneficii

My UPC a adus beneficii importante în ceea ce privește relația cu clienții. Prin implementarea acestui portal, un client UPC are posibilitatea să-și creeze simplu si rapid un cont și un profil, având acces la o multitudine de informații si aplicații legate de procesul de facturare și nu numai. Clientii care utilizeaza My UPC au acces la informatii complete despre facturile lor si istoricul de plata. Plata facturii nu a fost niciodata mai simpla: clientii sunt notificati din momentul emiterii facturii si pot achita cu un singur click, in cel mult 30 de secunde.

Integrare și interoperabilitate

My UPC a necesitat integrarea cu sisteme core-business utilizate de UPC România. În acest sens, portalul a fost integrat cu soluția de facturare (o soluție extrem de importantă pentru operatorii din telecom), precum și cu soluția CRM (Customer Relationship Management) – pentru actualizarea zonei de date din profilul clienților. ” a declarat Cristian Barbu.

Concluzii

My UPC este un portal complex de integrare, care a oferit UPC noi oportunități de dezvoltare a relației cu clienții. Portalul aduce facilități suplimentare pentru clienți și asigură un plus de transparență pentru procesele comerciale realizate.

Legat de procesul de implementare, Laurențiu Mandu – Chief Information Officer (CIO) UPC România a declarat: “Mulțumim echipei ISS pentru suportul oferit în realizarea acestui proiect. ISS a reușit să finalizeze proiectul într-un timp record, dovedind capacități deosebite de lucru în echipă și colaborare. Portalul My UPC este un produs de calitate, prin care reusim sa fim mai aproape de clientii nostri si de ceea ce ei asteapta de la UPC.